Jukan ensimmäinen SS1000 01.09.2001
(1000 mailia, 1609km 24 tunnissa)

31.elokuuta 2001 klo 21.40 olin saanut ajolleni todistajan työpaikkani Valmet Automotiven portilla työskentelevästä vartijasta, sekä lähtöaikaa varten kuitin viereiseltä huoltoasemalta. Vain 4 päivää aiemmin, maanantaina, olin viimein päättänyt lähteä ajamaan koko kesän suunnitelmissa ollutta 1000 mailin ajoa. Levollisin mielin vedin kypärän päähän, sillä olihan seuraavan vuorokauden ajaksi luvassa hyvät ajokelit suunnitellun reitin varrelle.

Suuntasin Uudestakaupungista 8-tielle kohti Vaasaa. Ilta oli miellyttävän lämmin, ehkä n. 15°C ja kuiva valtatie suorastaan kutsui ajamaan. Liikenne oli rauhallista ja sain ajaa itselleni sopivaa matkavauhtia. Hirvivaaran vuoksi oli kuitenkin pysyttävä valppaana.

Porin pohjoispuolella tie tyhjeni liikenteestä lähes tyystin. Muutama rekka matkasi pohjoiseen tai etelään, mutta muita matkaajia ei juuri näkynyt. Vaasassa oli ensimmäisen tankkaustauon aika, joten ajoin lähes keskustassa sijaitsevalla huoltoasemalle. Tankkauksen jälkeen kirjasin rauhassa kaiken tarpeellisen tiedon ylös, jotta varmistaisin ajon hyväksymisen.

Vaasasta matka jatkui kohti Oulua. Yö oli jo pitkällä ja seuraava vuorokausi alkanut. Ennen Vaasaa ajamisessa oli ehkä hieman ylimääräistä rutistusta, mutta nyt matka jatkui rentoutuneesti lähes ajatuksen voimalla. Hirvivaara ei tuntunut kovin todelliselta keskellä yötä, joten nostin hieman matkanopeutta. Seuraava tankkaustauko Ouluntullissa Kempeleellä tuntui lähestyvän yllättävänkin ripeää tahtia, ja niinpä 6 tunnin ja 600km jälkeen pysäköin Ouluntullin pihaan. Päätin pitää hieman pidemmän tauon, lopultaan 35 minuuttia, ja ruokailin kevyesti ennen pyöräni tankkaamista. Kellon näyttäessä 4.20 suuntasin kohti Kemiä ja Rovaniemeä.

Keminmaalla päätin pysähtyä ostamaan huoltamolta juotavaa saadakseni todistekuitin käynnistäni täällä. Päivä oli jo valjennut ja aurinkokin näyttäytyi pilvien välistä, kun matka jatkui kohti Rovaniemeä. Siitä huolimatta ilma tuntui aika viileältä (n. 4-5°C) ja usvasta johtuen kostealta, joten päätin kytkeä kahvanlämmittimet päälle. Reitin kääntöpisteeseen Rovaniemen Essolle saavuin hieman ennen seitsemää.

Ilma ei tuntunut lämpenevän yhtään, kun ajoin tuttua reittiä Keminmaan kautta Oulua kohti. Keminmaalla pikapysähdys huoltamolla vain kuitin saamista varten ja matka jatkuu. Saavuin uudelleen Ouluun ja Kempeleelle, mutta päätin poiketa tällä kertaa Shell Zeppeliiniin tankkaamaan. Nopea ja lähes rutiiniksi muodostunut tankkaustauko ja matka jatkui 4-tietä kohti Jyväskylää. Aurinko alkoi lämmittää ja sen myötä myös väsymyksen tunne hiipi puseroon. Oli pakko pysähtyä parin minuutin juomatauolle, sainhan samalla hieman jaloitella.

Äänekosken jälkeen, Kangashäkin kohdalla, oli seuraavan tankkaustauon aika. Matkaa oli kertynyt 1358km 15 tunnissa. Tässä vaiheessa oli jo varsin selvää, ettei tässä ajossa ainakaan ole mitään tarvetta kiirehtiä. Matkaa olisi jäljellä vähän yli 300km ja aikaa n. 9 tuntia.

Seuraavaan tankkauspisteeseen Nokialle matka tuntui taittuvan nopeasti, vaikka matkavauhtini oli aivan sallituissa lukemissa. Liekö tutummalle tielle tulo ja taakse jäänet reilut 1000km vaikuttanut ajotuntumaan, sillä ajaminen oli ällistyttävän helppoa. Nokialla en kuhnaillut tankatessani, olihan ajomatkaa enää jäljellä n. 170km ja saisin urakkani päätökseen.

Uuteenkaupunkiin saavuin klo 16.50 ja viimeinen tankkaus samassa paikassa, josta olin lähtenyt reilut 19 tuntia aiemmin. Lopetuksen todistajaksi sain taas autotehtaan portilla työskentelevän vartijan, jonka mielestä urakkani oli ollut mieletön. Kyseisestä kommentistako johtui, että oloni tuntui todella hyvältä, vai vaikuttiko siihen ehkä kotona odottava lämmin sauna!

Jukka Palkki, Kalanti