JUKAN SS1000 & BB1500 yhdistetty 24 - 25.8.2002

(1000 mailia, 1609km 24 tunnissa, ja 1500 mailia, 2414km 36 tunnissa)


1.päivä

Olin päättänyt jo vuonna 2001 ajamani SS1000 ajon jälkeen, että seuraavana kesänä pyrin suorittamaan jonkin astetta vaikeamman Iron Butt ajosuorituksen. Alun perin olin ajatellut yrittäväni jopa BB1500Goldia, mutta yhteensattumista johtuen jouduin muuttamaan suunnitelmiani. Lopullinen päätös yhdistetystä SS1000 & BB1500 ajosta kypsyi 16-18.8.2002 viikonloppuna, jonka vietin Porissa Yyteri Meetingin puitteissa. Siellä tapahtuneiden henkilökohtaisten asioiden vuoksi kaipasin viikonloppua, jonka voisin viettää omien ajatusteni kanssa yksinäni. Mikä olisikaan parempi mahdollisuus tähän, kuin Iron Butt ajosuorituksen ajaminen.

Viikon alkupuolella aloin suunnitella reittiä tarkemmin, ja tulin siihen tulokseen, etten halua ajaa Suomen tuttujakin tutumpia valtateitä yhteensä 1500 mailin verran. Halusin vähän vaihtelua ajooni, joten valitsin lähtöpaikaksi Tukholman ja lähtöajaksi lauantain 24.8.2002, näin ollen varasin laivalta paikan perjantain iltavuoroon Turusta Tukholmaan. Samalla mietin sopivaa paikkaa Suomen puolelta, jonne voisin lopettaa ajoni 1.päivän ja samalla SS1000 ajosuorituksen. Onneksi veljeni sattui olemaan juuri kyseisenä viikonloppuna kotonaan Lempäälän Kuljussa, joten tiesin saavani sieltä sekä todistajat ajolleni, että nukkumispaikan muutamaksi tunniksi. Näillä perusteilla muotoutui 1.päivän SS1000 ajoa varten seuraavanlainen reitti, jonka suunnittelin tankkauspisteitä myöden valmiiksi.

(Kuva 1: 75kt Lähde: Route 66 - Route Europe 2001-2002 CD-ROM karttaohjelma)
Sunnuntaiksi suunnittelin n. 500 mailin ajolenkin Etelä-Suomessa, jotta saisin yhdistelmän toisen ajosuorituksen vaatiman 1500 mailin matkan täyteen. Reitti suuntautui Kuljusta Mäntän kautta Jämsään, ja siitä Helsingin ja parin muun paikkakunnan kautta kiertäen päättyi lopulta Uuteenkaupunkiin. Yhteensä näistä kahdesta lenkistä tulisi tarpeeksi yli BB1500 ajosuorituksen vaatiman 1500 mailin.

Muita valmisteluita tein loppuviikon aikana, johon kuului eväiden ostaminen, todistajanlomakkeiden tulostaminen mukaan, sekä erinäisiä muita järjestelyjä. Evääksi päätin ottaa banaaneita ja Nutridrink ravintojuomaa, jota saa apteekista. Juotavaksi matkalle ostaisin laivalta pullotettua vettä, jonka olen todennut varsin hyväksi juomaksi tämän tyyppisillä reissuilla. Perjantaina työpäivän jälkeen pakkasin tavarat pyörän laukkuihin ja pitäydyin hyvin vähäisessä tavaramäärässä. Eväiden sekä todistajalomakkeiden lisäksi laitoin laukkuun vain peseytymisvälineet ja vaihtovaatteet. Halusin näet varmistaa, että voisin keskeyttää ajosuorituksen missä vaiheessa tahansa, mikäli tarvetta siihen esiintyisi.

(Kuva 2: 97kt Lähde: Genimap Reittikartta AT 1.2 CD-ROM karttaohjelma)Laivalla tutustuin Jyväskylästä kotoisin oleviin Teroon ja Anne-Mariaan, jotka olivat moottoripyörällä matkalla muutamaksi päiväksi Tanskan suuntaan. Kerroin heille omasta matkastani, ja he lupautuivat ystävällisesti todistamaan ajoni aloituksen Tukholmassa. Aurinkoisessa Tukholman aamussa ajoin Viking Linen terminaalilta suoraan Slussenin läpi ja nousin hetken kuluttua E20/E4 tielle kohti pohjoista. Tekemäni matkasuunnitelman mukaan ajoin Tukholman keskustan pohjoispuolelle, ja suoritin alkutankkauksen aivan E4 tien vieressä sijaitsevalla Statoilin huoltamolla. Kuittiin tulostui kellon ajaksi 7.00 paikallista aikaa.

En hukannut hetkeäkään aikaa, vaan suuntasin E4-tielle kohti Haaparantaa ja Torniota. Liikenne oli jokseenkin vähäistä, joten saatoin ajaa rauhassa Ruotsin moottoriteille sopivaa 120 kilometrin tuntinopeutta. Alkumatkasta ajamisessa tuntui taas tietynlaista "tukkoisuutta", mutta näinhän se oli viime kerrallakin ajaessani Iron Butt ajosuoritusta. Ilmeisesti en pysty rentoutumaan heti pitkän ajomatkan alussa, sillä nytkin pidettyäni ensimmäisen tankkaustauon Söderhamnissa, alkoi matkanteko jälleen sujua kuin itsestään.

Tällä seuraavalla etapilla jouduin välillä hiljentämään vauhtia sumun takia, jota meren läheisyydestä johtuen oli vielä ilmassa. Suuremmin ei kuitenkaan tämä menoani haitannut, vaan huomasin Härnösandin lähestyvän mukavaa vauhtia. Täällä pidin ensimmäisen tankkaustauon myös itselleni, tankattuani ensin pyöräni. Kaivoin laukustani Nutridrink ravintojuoman ja nautin sen huoltamolla pikavauhtia. Olisin kyllä tietysti voinut valita paremmankin maun Nutridrinkin monista vaihtoehdoista, sillä tämä vaniljanmakuinen maistuu lievästi lääkemäiseltä, mutta turha kuitenkaan valittaa. Lyhyen n. 10 minuutin tauon jälkeen jatkoin kohti Uumajaa ja seuraavaa tankkauspistettä.

Tässä välissä oli osan matkaa tuttuja maisemia, olinhan viime kesänä ollut kaverini kanssa reissulla Norjassa. Olimme tuolloin käyttäneet menomatkalla Vaasan ja Uumajan välistä lauttaa, ja jatkaneet sitten Uumajasta kohti Trondheimiä. Tällä kertaa ei matkanteko ollut ihan yhtä leppoisaa matkailua, vaan edettävä oli koko ajan suhteellisen reipasta tahtia. Mielessäni oli näet tavoite ehtiä nukkumaan seuraavana yönä enemmänkin kuin 1-2 tuntia. Uumajassa tankkaustauko venähti hieman pidemmäksi, sillä valitsin onneton juuri sen ruuhkaisen huoltamon, enkä viitsinyt enää lähteä ajamaan seuraavalle asemalle. No siinä odotellessani mittarin viereen pääsyä nautin banaanin ja hieman vettä, sekä vaihdoin kuulumisia erään paikallisen motoristin kanssa.

Matkallani Uumajasta Öjebyniin tuntui, kuin Honda olisi saanut siivet selkäänsä, sillä niin mukavasti matka eteni. Kellolla mitaten aikaa kului suhteellisesti yhtä paljon, kuin aiemmillakin etapeilla. Öjebynissä oli taas pyörän tankkauksen jälkeen aika nauttia Nutdrink-juoma. Siinä huoltamon pihalla ollessani, käveli paikallinen pastori ohitse pyörääni katsellen. Huomatessaan pyöräni olevan Suomesta, hän kääntyi ja tuli tervehtimään, puhtaasti Suomea puhuen. Muutaman sanasen siinä vaihdettuamme, jatkoin matkaani kohti Torniota ja Suomea. Rajan ylityksen jälkeen pysähdyin tankkaamaan Nesteen huoltamolle, ja pesin samalla kypäräni visiirin, joka oli kohtalaisen mustanaan hyönteisistä. Tukholmasta lähdön jälkeen aikaa oli kulunut n. 10,5 tuntia ja matkaa oli taittunut hieman yli tuhat kilometriä.

Kotoisa tunnelma valtasi mielen, kun jatkoin matkaani täällä Suomen puolella. Matkaa Kuljuun olisi kuitenkin vielä yli 600 kilometriä, joten pidin reipasta ja hyvää matkavauhtia yllä. Kempeleellä Ouluntullissa oli pakko pysähtyä käymään WC:ssä, niinpä päätin myös tankata pyöräni ja itseni samalla kertaa. Tästä Pihtiputaalle ajaessa alkoi jo ilta hämärtyä, ja päätinkin hieman laskea ajonopeutta mahdollisten hirvien takia. Tällä välillä myös hyönteisten kertymä ajovaloihin ja kypärän visiirille heikensi näkyväisyyttä. Pihtiputaalla olikin tankkaustauolla pestävä visiiri ja ajovalot, ettei ihan sokkona tarvitsisi ajaa. Vuorokausi oli jo vaihtunut, kun saavuin Jyväskylään. Tankkasin pyörääni automaattiasemalla ja evästin myös itseäni. Loppumatkaa olisi jäljellä alle 200 kilometriä, eli ehtisin nukkumaan ihan kohtalaiset yöunet ennen seuraavan aamun jatkoa.

Jyväskylästä lähtiessäni päätin kiertää Keuruun kautta, sillä tiedossani oli, että Jämsän jälkeen valtatiellä 9 on meneillään tietyöt. Keuruulla pysähdyin pikaisesti ottaakseni todistekuitin, niin tämäkin koukkaus huomioitaisiin loppumatkassa. Keuruun ja Mäntän välissä jäikin sitten pari sydämen lyöntiä väliin. Tienvarrella olevien lammikoiden päällä oli ohuelti sumua, joka ei vaikutta näkemiseen, ei ennen kuin se kosteus ”huurrutti” kertaheitolla kypärän visiirin sisäpuolelta siten, ettei läpi nähnyt yhtään. Kyseinen tapahtumaketju satasen vauhdissa ei ole todellakaan mukavaa koettavaa. Onneksi tie ei sattunut juuri sillä hetkellä kääntymään mihinkään suuntaan, vaan saatoin avata visiirin. Loppumatkan Kuljuun ajoinkin visiiri yhden pykälän verran auki, sillä en halunnut kokea samaa tilannetta toiseen kertaan.

Kuljuun saavuin hieman ennen kello kahta aamuyöllä. Tankkasin automaattiasemalta hieman yli viisi litraa ja jätin näin tankkiin tilaa aamun aloitustankkausta varten. Tästä reilut sata metriä mäkeä alas, ja pääsin veljeni luo syömään myöhäistä iltapalaa ennen nukkumaan menoa. Laitoin puhelimen herätyskellon herättämään aamulla klo 7.00 ja nukahdin hyvinkin nopeasti sänkyyn päästyäni.


2.päivä

Heräsin puhelimeni herättämän aamulla ajallaan, ja käväisin pikaisesti suihkussa. Veljeni sattui heräämään tällä välin ja keitti aamukahvit, joten päivä lähti mukavasti käyntiin. Kello kahdeksan aikaan olin jo tankkaamassa pyörääni, ja sain näin aloituskuitin tälle toiselle päivälle. Riittävän ajomatkan varmistamiseksi kiersin Mäntän kautta Jämsään, jossa oli seuraava tankkauspiste. Mäntästä kävin pankkiautomaatilta hakemassa todistekuitin käynnistäni siellä, ja Jämsästä olin valmis jatkamaan matkaani normaalin tankkausrutiinin jälkeen kohti Lahtea ja Helsinkiä.

Lahdessa tuli hieman harhailtua, mutta lopulta otin todistekuitin käynnistäni täällä pankkiautomaatilta, joka sijaitsi Hämeenlinnantien varrella erään kaupan seinässä. Tästä matka jatkui moottoritietä pitkin kohti Helsinkiä, jossa olin ajatellut jo valmiiksi tankkauspisteen Mannerheimintien alussa sijaitsevan Rock’n Roll McDonald’sin yhteydessä sijaitsevalla automaattiasemalle. Hieman puolen päivän jälkeen saavuin Helsinkiin ja totesin tämänpäiväisen matkani olevan jo lähes puolessa välissä. Tankkauksen jälkeen söin banaanin ja huomasin samalla, että automaatin kuittiin tulostama kellonaika oli reilut kymmenen minuuttia edellä. Kirjasin itse kuittiin oikean kellonajan, jotta tarkastuksessa ei ihmeteltäisi seuraavaan etappiin kulutettua aikaa.

Jatkoin matkaani jälleen kohti Lempäälää ja Tamperetta moottoritiellä, jossa matka edistyi ihan mukavasti. Pysähdyin jälleen Lempäälässä tankkaamaan, ja päätin myös pestä jälleen hyönteisiä pois ajovaloista ja visiiristä. Tankkasin itsenikin ja nautin viimeisen Nutridrink juomani. Suoriuduttuani kaikista oheistoimista suuntasin kohti Poria, josta oli tarkoitus käydä hakemassa vain todistekuitti. Poikkesin Impolan TB-asemalla ostamassa pullon juotavaa, ja sain kuitin. Pihalla kuitenkin katsoin tarkemmin kuittia merkitessäni siihen kilometrilukemaa mittaristani. Kellonaika kuitissa oli tunnin todellista jäljessä, joten kävin sisällä pyytämässä korjausta. Myyjä olikin hyvin perillä näistä Iron Butt ajoista, ja korjasi kellonajan kuittiin varmistaen sen huoltamon leimalla ja nimikirjoituksellaan.

Jotta saisin matkan täyteen päätin kiertää Uuteenkaupunkiin vielä Huittisten kautta. Matka oli käynyt jo aika vähiin ja samalla paikoitellen oli hieman vaikeuksia pidätellä ajonopeus sallituissa lukemissa. Huittisissa tankkasin pyörän ja nautin Porista ostamani juoman ja jatkoin matkaani viimeiselle etapille kohti Uuttakaupunkia. Saavuin Ukiin hieman kello 17 jälkeen ja tankkasin pikaisesti ajoni päätöstankkauksen paikallisella TB-huoltamolla. Todistajan ajoni lopettamiselle tiesin parhaiten löytyvän työpaikkani portilta, jossa on aina joku vartija paikalla. Saatuani ajoni lopetukselle todistajan kiirehdin kotiin suihkuun, sillä minun oli ehdittävä pitämään paikallisen pyöräkerhon hallituksen kokous alkaen kello 18. Sopivasti ehdinkin paikalle, ja siinä kokouksen kuluessa ajattelin, että vieläkin olisi voinut jatkaa ajamista.

Koko ajosuoritus sinänsä sujui aivan mukavasti tuota pientä kauhun sekuntia Keuruun ja Mäntän välissä lukuun ottamatta. Tukholman ja Tornion välin ajaminen 10,5 tuntiin oli osoitus siitä, että BB1500Gold on aivan mahdollinen ajaa Tukholmasta alkaen kohti Keski-Eurooppaa. Väsymystä ei ollut matkan varrella eikä matkan päätyttyäkään, joten siinäkin mielessä tuli aimo annos itseluottamusta tulevan kesän Iron Butt ajojen suunnitteluun. Tätä matkakertomusta kirjoittelen pääsiäisenä 2003, ja tein hieman tutkivaa surffailua koko maailman Iron Butt ajajien listalla. Havaitsin sellaisen yllättävän seikan, että koko maailmassa on minun lisäkseni ajettu vain toinen BB1500 ajo Hondan CBR600:lla. Kyseisen suorituksen on ajanut Daryl Cassada Cincinnatista, Ohion osavaltiosta, ja hän ajoi 1533 mailia 13.10.2002. Täten ajamani 1530 mailia 25.08.2002 oli maailman ensimmäinen BB1500 ajosuoritus CBR600 Hondalla ajettuna. Olisikohan nyt kesällä 2003 ajettava samaisella Hondalla ensimmäisenä maailmassa BB1500Gold ajosuoritus. Reitti on jo valmiiksi suunniteltu.

Jukka Palkki, Uusikaupunki